سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرگاه مرد با ایمان برادر خود را خشمگین ساخت ، میان خود و او جدائى انداخت . [ گویند : حشمه و أحشمه ، چون او را بخشم آورد . و گفته‏اند شرمگین شدن و خشم آوردن را براى او خواست . و آن گاه جدائى اوست ] . [ و اکنون هنگام آن است که گزیده‏هاى سخن امیر مؤمنان علیه السّلام را پایان دهیم ، حالى که خداى سبحان را بر این منّت که نهاد و توفیقى که به ما داد سپاس مى‏گوییم . که آنچه پراکنده بود فراهم کردیم و آنچه دور مى‏نمود نزدیک آوردیم . و چنانکه در آغاز بر عهده نهادیم بر آنیم که برگهاى سفید در پایان هر باب بنهیم تا آنچه از دست شده و به دست آریم در آن برگها بگذاریم . و بود که سخنى پوشیده آشکار شود و از آن پس که دور مینمود به دست آید . و توفیق ما جز با خدا نیست . بر او توکل کردیم و او ما را بسنده و نیکوکار گزار است . و این در رجب سال چهار صد از هجرت است و درود بر سید ما محمد خاتم پیمبران و هدایت کننده به بهترین راه و بر آل پاک و یاران او باد که ستارگان یقین‏اند . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :2
کل بازدید :10794
تعداد کل یاداشته ها : 44
04/2/21
6:6 ع

پرسش:
چرا تعداد مامورین جهنم 19 نفر است ؟ لطفا کامل و با ذکر منبع و آیه توضیح دهید؟
پاسخ:

خداوند در این آیه، می‏فرماید: «نوزده نفر (از فرشتگان عذاب) بر آن گمارده شده‏اند» (علیها تسعة عشر).[1]

اما چرا از میان اعداد تنها عدد نوزده برای ماموران عذاب الهی انتخاب شده؟ کسی دقیقا به درستی نمی‏داند، ولی جمعی احتمال داده‏اند این به خاطر آن است که در عدد نوزده بزرگترین عدد آحاد (عدد نه) و کوچکترین عدد عشرات (عدد ده) جمع است.

بعضی نیز گفته‏اند به خاطر آن است که ریشه‏های اخلاق رذیله به نوزده خلق ظاهر و باطن باز می‏گردد، و از آنجا که اخلاق رذیله هر کدام یکی از عوامل عذاب الهی است. طبقات دوزخ نوزده طبقه، به تعداد آنها، و در هر طبقه فرشته یا گروهی از فرشتگان مامور عذابند.

اصولا مسائل مربوط به قیامت و بهشت و دوزخ و جزئیات و خصوصیات آنها برای ما که در محیط محدود دنیا اسیریم دقیقا روشن نیست، آنچه ما می‏دانیم‏ کلیات آن است، و لذا در روایات دارد که هر یک از این نوزده فرشته قدرت عظیمی دارند که می‏توانند قبیله بزرگی را به آسانی در دوزخ بیفکنند.

و از اینجا ضعف و ناتوانی افکار کسانی که مانند ابو جهل فکر می‏کنند روشن می‏شود، او وقتی این آیه را شنید از روی استهزا به طایفه قریش گفت مادرانتان به عزایتان بنشینند آیا نمی‏شنوید" ابن ابی کبشه" (اشاره به پیغمبر اکرم است) چه می‏گوید؟ می‏گوید: خازنان دوزخ نوزده نفرند! اما شما گروه عظیمی از شجاعانید، آیا هر ده نفر از شما نمی‏تواند یکی از آنها را مغلوب کند؟!" ابو الاسد جمحی" (یکی از افراد زورمند قریش) گفت: من از عهده هفده نفر از آنها بر می‏آیم شما هم حساب دو نفر دیگر را برسید! .این سبک مغزان می‏خواستند با این سخریه‏ها جلو نور حق را بگیرند و خود را از نابودی حتمی نجات دهند.[2]             



[1] (آیه 30)سوره مدثر

[2]تفسیر نمونه، ج‏25، ص: 237

منبع: پایگاه حوزه، شماره 17051

fereshteh mohiti surkohi


93/11/24::: 12:59 ع
نظر()